Dailies Total 1® i stor undersökning - komfort hela dagen


Alcon har nyligen genomfört en stor undersökning av Dailies Total 1® från CIBA Vision och resultaten samt användarnöjdheten var mycket god. Alcons undersökning visar att koncentrationen av silikonatomer på linsens yta är mindre än 1 procent. Detta är något som påverkar och förbättrar fuktförmågan i jämförelse med andra material. Anledningen till att dessa linser kan hålla den låga koncentrationen av silikonatomer är att man använder graderat vatteninnehåll. Detta gör att linsen fungerar väldigt bra ihop med ögats egen tårfilm och man riskerar mindre irritation och torrhet i ögonen.

Bibehållen glideffekt hela dagen

Förutom att ha undersökt linserna efter 16 timmars användande har också en stor kundundersökning gjorts och den positiva responsen har varit väldigt högt. Den unika kombinationen med graderat vatteninnehåll skapar en väldigt mjuk och följsam yta så att man inte behöver dras med varken torrhet eller skavande linser. Kunderna rapporterar att linserna är bekväma även efter en hel dags användning.

Behåller fuktigheten och släpper igenom mycket syre

Att en lins har ett graderat vatteninnehåll innebär att den i kärnan består av 33 % vatten men på ytan 80 %, vilket är samma som vattenhalt som ens naturliga tårvätska har. Detta gör att friktionen minskar mellan linsen och ögats känsliga vävnader – det blir bekvämare och minskar risken för komplikationer så som inflammationer på grund av skavsår.

Resultat av undersökningen av Dailies Total 1®

  • Bibehållen glidförmåga efter 16 timmar
  • Väldigt låg nivå av silikonatomer på ytan
  • Mycket syregenomsläpp
  • Väldigt nöjda användare