5 spartips för dig med linser


Du som bär linser grämer dig nog emellanåt när det är dags att fylla på lagret hemma – mest för att det kostar en hel del pengar. Samtidigt är det värt det för att du kan njuta av en större frihet utan glasögon. Men det finns faktiskt en del saker du kan göra om du vill spara pengar och fortsätta använda linser. Här har vi samlat fem spartips för dig med linser som du förhoppningsvis kan få nytta av.

  • Jämför priser på linser: I dag har du tillgång till utmärkta verktyg online för att du ska kunna spara flera hundra kronor varje år när du köper linser. Inför en ny beställning ska du besöka en prisjämförelsesajt. Här kan du skriva in ett varumärke som du tycker bäst om när det gäller linser eller också kan du söka på linser anpassade för ditt synfel. Därefter får du upp en lista med produkter som passar dig till marknadens bästa pris just nu och därmed får du chansen att välja de billigaste linserna.
  • Använd glasögon emellanåt: Om du använder dig av endagslinser är ett tips att du använder glasögon vissa dagar. De flesta som ska ut och fixa ärenden eller arbetar fysiskt och vill slippa glasögon ska givetvis använda sina linser. Men om du vet med dig att du enbart ska vara hemma och inte göra något särskilt kan du välja glasögon den dagen och därmed sparar du en dag på dina linser.
  • Byt endagslinser mot månadslinser: En del väljer endagslinser för att det känns skönt att sätta in helt nya linser varje dag. Men detta är faktiskt ett dyrare val än månadslinser. Så om du vill spara pengar och du brukar använda linser dagligen är det värt att byta endagslinser mot månadslinser i stället.
  • Testa ett annat varumärke: Vi människor gör saker av vana och om du har använt dig av ett och samma linsvarumärke sedan du började bära linser har du med stor sannolikhet fortsatt sedan dess. Men det behöver inte betyda att du använder de billigaste linserna anpassade för ditt synfel. Nästa gång du besöker din optiker för att genomgå en synundersökning för linser – passa på att ta upp frågan om du skulle kunna få testa en ny sorts linser som är billigare än dina nuvarande. Detta kan du fråga varje gång du går och gör en sådan undersökning för priserna varierar ofta en hel del då linsåterförsäljarna ständigt ligger i priskrig med varandra.
  • Köp linser på nätet: När du vet vilka linser du behöver och vilken styrka du ska ha kan du börja beställa dina linser online i stället för att gå till din optiker varje gång. Det finns flera fördelar med att handla på nätet. Det är smidigt, enkelt och du får hem dina linser i din brevlåda. Sist men inte minst kan du som sagt spara pengar om du gör en koll på en prisjämförelsesajt.

Det finns som sagt ett antal olika spartips för dig som vill komma undan lite billigare och fortfarande använda linser i dag. Men för att du verkligen ska få ut så mycket som möjligt av pengarna du sparar genom att köpa billigare linser gäller det att inte sätta sprätt på dem. Sätt i stället upp ett sparkonto med en bra sparränta och sätt in pengarna du sparar på att köpa andra linser här. Sedan kan du se hur sparpengarna växer. När man lägger ihop det lilla blir det till slut ganska mycket. Lycka till med sparandet!