När är kontaktlinser billigast?


Vi på Lensify har samlat statistik från de 11 största linsbutikerna i Sverige för att försöka ta reda på hur priserna utvecklas från dag till dag varje månad. Att priserna varierar visste vi redan - men hur mycket? Och när är linser som billigast?

Hur utvecklas linspriserna?

Det första som slog oss är att priserna varierar extremt mycket. Från en dag till en annan kan ett genomsnittligt linspaket skilja sig nästan 50 % (det genomsnittliga priset den 1:a varje månad är 295 kr; det genomsnittliga priset den 2:a varje månad är 203 kr).

Hur ser priserna ut när lönen kommer?

På löningsdagen (den 25:e) sjunker priserna med 15 % jämfört med den 24:e. Den 26:e däremot ökar priserna igen, närmare bestämt med 26 %.

När bör jag köpa linser?

Vi har upptäckt att den bästa dagen att köpa linser är den 14:e. Då är priserna som lägst, närmare bestämt kostar ett linspaket i genomsnitt 198 kr den 14:e. Den enskilt sämsta dagen att köpa linser är den 1:a och den näst sämsta dagen är den 18:e (295 kr respektive 282 kr för ett genomsnittligt linspaket).

Hur kommer det sig att linspriserna varierar så här mycket då? Svaret torde vara konkurrens. Linsbranschen är mycket konkurrensutsatt och ett ständigt priskrig mellan butikerna pågår därför. Är du beredd att hålla lite extra koll (förslagsvis med vår prisbevakning som finns på produktsidorna) kan du spara många hundralappar varje år.