Jämför priser på coopervision

Coopervision
Linstillverkarna CooperVision är en prisbelönt global aktör med bas i Kalifornien i USA. Bolaget beskriver sig själv som ett "litet, stort" företag vilket anspelar på att de vill ge både sina linsanvändare och samarbetande optiker fördelar.

I dag är CooperVision en av världens största tillverkare av mjuka kontaktlinser och än finns drivet kvar som låter innovationer ta plats för att den brinnande entreprenörsandan inte skall slockna. Tillverkaren vänder sig alltså till både optiker och kontaktlinsbärare. Som optiker erbjuder CooperVision hjälp med utvecklingen av verksamheten genom att finnas som alternativ vid kunders nya behov. För dig som använder kontaktlinser finns det ett flertal olika varianter att välja mellan med hänsyn till de varierande synkorrigeringsbehov som finns.

Med ursprung från 1950-talet

Det har varit en lång och spännande resa upp till toppen för CooperVision. För att komma till bolagets ursprung spolar vi tillbaka bandet till år 1958 då det hela startade. Efter nästan ett decennium bytte Cooper Tinsley Laboratories namn 1967 till Cooper Laboratories Inc. Därefter började det tar fart på riktigt för företaget som expanderade internationellt. Under de kommande åren startade Cooper Laboratories Inc verksamheter runt om i världen.

Tack vare expansionen och företagets utveckling har en rad innovationer sett dagens ljus vad gäller både kirurgi och kontaktlinser. År 1978 omorganiserades företaget och fem oberoende affärsenheter skapades. Enheterna hade därefter sitt fokus på speciella marknadssegment. Kort därpå, 1980, bildades dagens CooperVision.

Under de kommande två decennierna förvärvade CooperVision ett antal bolag som arbetade med okulära linser vilket ledde till ett ännu större produktsortiment och en utökad tillverkningskapacitet. Även forskningsavdelningen växte och företaget utvecklades ytterligare. 2005 intog CooperVision positionen som den tredje största tillverkaren i världen av mjuka kontaktlinser.

År 2011 var också ett minnesvärt år för CooperVision då verksamheten nådde en global omsättning på mer än en miljard amerikanska dollar. I dag har Cooper Vision mer än 8000 anställda och erbjuder sina produkter till försäljning i mer än 100 olika länder. Huvudkontoret finns som sagt i Pleasanton i Kalifornien.

En modern tillverkare av kontaktlinser

Kort och gott ägnar CooperVision sig åt att designa och tillverka moderna kontaktlinser. Företaget lägger också ner stora resurser på att skapa nya revolutionerande uppfinningar inom kontaktlinsbranschen och är en framstående aktör inom området. Detta görs bland annat genom att identifiera olika synfel varpå CooperVision tillgodoser de behov som finns genom korrigerande linser.

Kontaktlinser från CooperVision

Förutom sina "MyDay" endagslinser erbjuder CooperVision ett antal olika så kallade "kontaktlinsfamiljer" utformade efter olika synfel och behov. I dag hittar du följande familjer i sortimentet:

  • Biofinity – Linser som du kan använda i upp till 30 dagar med fokus på komfort.
  • Biomedics – Behagliga linser du kan lita på – antingen endags- eller månadslinser.
  • Proclear – Linser utformade och anpassade för dig som har problem med ögontorrhet.
  • Avaira – Högt syregenomsläpp och skydd mot UV-strålning för naturlig komfort.
  • Clariti 1 day – Hälsosamma silikonhydrogellinser (endagslinser) med UV-skydd för alla behov.