Jämför priser på johnson & johnson

Johnson & Johnson
Johnson & Johnson är ett minst sagt välkänt internationellt företag. Bolaget är verksamt inom flera olika områden – från läkemedel till medicinteknik, matvaror och olika sorters hushållsartiklar. Men Johnson & Johnson är också en av de mest framstående tillverkarna av kontaktlinser i världen ända sedan 1980-talet. Företaget brukar även sägas ligga bakom den första endagslinsen.

I dag är det Johnson & Johnson Vision Care som lägger fokus på världsbefolkningens synkorrigering. Företaget strävar efter att öka medvetenheten kring vikten av syn och hälsa samtidigt som man vill erbjuda världens bästa val när det gäller linser.

Historien bakom Johnson & Johnson Vision Care

Bolaget självt säger sig ha förändrat världen när det gäller kontaktlinser och historien skvallrar mycket om att det är så. Grunden för Johnson & Johnson Vision Care Inc lades via Frontier Contact Lenses – ett företag som grundades i Buffalo, New York, 1959. I början på 1960-talet flyttades verksamheten till Jacksonville i Florida i takt med att företaget expanderade. Fram till och med 1970-talet var Frontier framstående inom tillverkningen av hårda kontaktlinser och särskilt framgångsrika blev man tack vare sina toriska linser.

I slutet av 1970-talet började produktionen av mjuka kontaktlinser och kort därpå, 1981, förvärvade Johnson & Johnson Frontier och bytte namn till Vistakon. Detta var början på tre mycket intressanta årtionden för verksamheten.

ACUVUE – den första endagslinsen

I dag är endagslinser något de flesta tar för givet men faktum är att Vistakon förändrade synindustrin för alltid med sin innovativa uppfinning ACUVUE år 1987. Alltså, världens första engångslinser. Lanseringen började i USA och fortsatte sedan till Storbritannien och resten av Europa. Reaktionerna lät inte vänta på sig och succén var ett faktum. ACUVUE innebar ett helt nytt sätt att bära kontaktlinser och det revolutionerade hela industrin kring synkorrigeringar.

Så småningom introducerades även SUREVUE vilket innebar att ögonläkare och optiker kunde erbjuda sina kunder ännu fler valmöjligheter. År 1994 kunde Vistakon stoltsera med att två tredjedelar av nya kontaktlinsbärare i USA använde ACUVUE och SURVUE.

Genombrott med 1-DAY ACUVUE

Johnson & Johnson stod för nästa genombrott 1995 i samband med lanseringen av 1-DAY ACUVUE. Den första endagslinsen på marknaden skapade en bekvämare vardag för miljoner linsbärare runt om i världen. Designen var revolutionerande och anpassad för att användas under en enda dag för att sedan bli ersatta med ett par splitter nya dagen därpå. Detta innebar att skötsel och rengöring av linser plötsligt blev ett minne blott.

Kontaktlinser från Johnson & Jonson Vision Care

Det har med andra ord varit en lång och innovativ resa för Johnson & Johnson Vision Care. I dag erbjuder företaget en rad olika kontaktlinser och endagslinser anpassade för olika synfel med fokus på komfort och hälsa. Det finns linser för alla ögon hos Johnson & Johnson Vision Care.

För dig som är närsynt eller långsynt:

  • 1-DAY ACUVUE TruEye – Endagslinser som prioriterar dina ögons hälsa samt ger en bekväm och naturlig känsla kombinerat med UV-skydd.
  • 1-DAY ACUVUE MOIST – Endagslinser med särskild komfort för dig som vill bära dina linser från morgon till kväll. Långvarig fukt som hjälper mot irritation framåt eftermiddag och kväll. Linserna är också utrustade med UV-skydd.
  • ACUVUE OASYS – Kontaktlinser med superglatt känsla. Passar dig som spenderar mycket tid framför datorskärmar samt i varma och luftkonditionerade miljöer och känner att du lider av "trötta ögon". Linserna är utrustade med UV-skydd.

För dig med astigmatism:

  • 1-DAY ACUVUE MOIST for ASTIGMATISM – Behagliga endagslinser för dig som har astigmatism och vill kunna använda dem från morgon till kväll utan att få torra ögon.
  • ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM – Kontaktlinser med superglatt yta för dig med astigmatism som sitter mycket framför datorn eller spenderar tid i varma och luftkonditionerade lokaler.

För dig som är äldre:

  • 1-DAY ACUVUE MOIST MULTIFOCAL – Endagslinser för dig med presbyopi och som vill kunna se lika bra på långt som på nära avstånd.