Vilka är de bästa linserna?


”Vilka är de bästa linserna egentligen?” Det är den vanligaste frågan vi får här på Lensify. Det finns tyvärr inget självklart svar då val av linser är väldigt individuellt och man får ofta prova ut en rad olika linser med sin optiker innan man hittar de som passar bäst. Vi på Lensify har i alla fall tagit fram en lista på kontaktlinser inom de största kategorierna som vi tycker är riktigt bra och som fått goda recensioner av konsumenter.

Endagslinser

Focus Dailies Total1 är vår personliga rekommendation när det kommer till endagslinser. De är en av få linser som släpper igenom väldigt mycket syre till ögonen. Priset är dock en nackdel då du får betala mellan 700-800kr för ett pack med 90st linser.

Månadslinser

Avaira från CooperVision är ett par väldigt prisvärda månadslinser. Fördelen med dessa är, förutom priset, att de skapades med hjälp utav ”Aquaform teknologin” vilket innebär att linserna lätt binder vätska till ytan på din lins som i sin tur motverkar torra ögon.

Progressiva linser

Focus Dailies AquaComfort Plus Multifocal är det utmärkta valet för dig som har brytningsfel och vill kombinera det med endagslinser. I och med att dessa endagslinser är progressiva så är priset lite högre då framställningen av denna sorts linser är dyrare.

Toriska linser

Focus Dailies Toric är ett par riktigt vassa veckolinser från Alcon som kan bäras om du har synfel från +4.00 till -8.00.

Dygnet-runt-linser

Acuvue 2 är de bästa linserna för dig som vill bära dom 24 timmar om dygnet. Det är dock viktigt att denna regel inte gäller om du är förkyld eller känner dig irriterad i ögonen.

Slutsats: För att hitta de bästa linserna som passar just dig så måste du prova dig fram tillsammans med din optiker. Men det finns ett par linser som vi på Lensify tycker sticker ut och dom tipsar vi om här ovan.

Lycka till med att hitta din favoritlins!